vhod

Отделенията по хематология и онкология в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" са създадени през декември 2014г. Целта е осигуряването на комплексна грижа за пациентите с хематологични и онкологични заболявания, която да обхваща целият процес на диагностика и лечение на заболяването. В отделенията работи висококвалифициран екип от лекари и специалисти по здравни грижи, които имат дългогодишен опит в сферата на онкохематологичните заболявания.

Една от основните цели е да се осигури максимално качество и комплексност на лечението в уютна и комфортна обстановка. Това е постигнато благодарение на модерното оборудване, с което разполага УМБАЛ "Св. Иван Рилски", което включва най-новите модели апарати за образна диагностика, клинична лаборатория и лъчетерапия. Благодарение на това е възможно бързо и качествено диагностициране на заболяването и преминаване към лечение.

За психологическите проблеми на пациентите се грижи опитен психолог, който провежда персонални беседи с пациентите и техните семейства.

Отделенията имат договор с Националната Здравноосигурителна Каса по клинични пътеки 251, 252, 253 и 298. Това включва лечение на всички хематологични и онкологични заболявания за здравноосигурени пациенти.

Болничната аптека разполага с всички лекарства, включени в позитивния лекарствен списък. Те се приготвят от магистър-фармацевт в специален ламинарен бокс, осигуряващ най-високо ниво на безопасност.

JSN Epic Template designed by JoomlaShine.com